perjantai 4. elokuuta 2017

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta sitten ja törmäsin siihen taas, kun liimailin ja kokosin näitä reseptejä vihkoon. Se oli kyllä muutenkin terapeuttista ja toisaalta tuli törmättyä tosi hyviin resepteihin, jotka vaan ovat sitten sedimentoituneet jonnekin aikojen saatossa.

Taikina tietty pullataikina

25 g hiivaa
1 kananmuna
2.5 dl täysmaitoa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1/2 rkl kaardemummaa
8 dl vehnäjauhoja
100gr pehmeää vcoita

TÄYTE
100 gr pehmeää voita
1 luomusitruunan kuori raastettuna
1 dl sokeria
200 gr kotimaisia kokonaisia vadelmia
 voiteluun kananmunaa

Pullataikina: liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää kananmuna, sokeri, mausteet, osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi
Alusta loput jauhot joko käsin tai yleiskoneella, kuinka huvittaa. Lisää voi.

Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä 2-kertaiseksi. Kauli taikina levyksi.

Täytteeseen yhdistä voi ja sitruunankuori (raastettu), levitä seos taikinan päälle, sitten sokeri. Lopuksi vadelmat.

Kääri rullalle, nipistä reunat kiinni. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi, laita voideltuun vuokaan leikkauspinta ylöspäin ja kohoamaan. n. puoli tuntia.
Sitten vaan voidellaan ja uuniin 175 astetta n. 35 minuuttia.

minä tietenkin unohdin voin taikinasta, mutta lisäsin sen jälkeen päin kun taikina oli jo turvonnut :)) kyllä se näköjään niinkin menee. Voi oli unohtunut mikroon ja vahingossa se sieltä löytyi...

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...