perjantai 7. syyskuuta 2012

Taivaallinen kesäkurpitsa-sitruuna-marmeladi



Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäessäni ENSIN maistamaan ja vasta sitten kerroin, mitä tämä on. Sairaan hyvää. Pakko kyllä tunnustaa, että itse en tätä tehnyt, vaan sain maistiaisia työkaverilta ohjeen kera. Suosittelen. Lämpimästi.

 1 KG       KESÄKURPITSAA PIENINÄ KUUTIOINA (PUNNITSE VASTA, KUN OLET OTTENUT SIEMENET POIS) 
3             SITRUUNAA
½ DL       VETTÄ
N.500 G   HILLOSOKERIA

-          PESE SITRUUNAT HYVIN. RAASTA KUORET JA PURISTA MEHUT.
-          KURPITSAKUUTIOT + ½ DL VETTÄ KATTILAAN. HAUDUTA PEHMEIKSI JA SOSEUTA. HALUTESSA VOI OSAN PALOISTA JÄTTÄÄ.
-          LISÄÄ JOUKKOON SITRUUNAN MEHU JA VÄHITELLEN HILLOSOKERI SAMALLA SEKOITTAEN.
-          KEITÄ MIEDOLLA LÄMMÖLLÄ KYMMENISEN MINUUTTIA VÄLILLÄ SEKOITTAEN.
-          LISÄÄ SITRUUNOIDEN RAASTETUT KUORET LOPPUVAIHEESSA KEITTÄMISTÄ.

MATALIIN SÄILYTYSRASIOIHIN.
HYVÄÄ PAAHTOLEIVÄN KANSSA TAI VAIKKAPA TÄYTEKAKUN VÄLISSÄ, TAI VAIKKAPA VAUHDITTAMAAN KAURAPUUROA AAMULLA.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

näyttää hyvältä

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...