sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Bliniaika


Vuodenaikaan nähden pakolliset blinit on nyt sitten syöty. Kuvassa lautaset odottavat vieraita ja blinejä. Taikina onnistui aika hyvin ja tärkeäähän on, että muhii rauhassa lämpimässä paikassa useita tunteja. Tämän jälkeen vatkatut valkuaiset asetellaan taikinaan sen enempää sekoittamatta. Taikina oli se perus -eli maito, hiiva, vehnäjauhot, tattarijauhot, kermaviili, kananmunat (keltuaset ja valkuaiset erikseen). Onneksi blinit ovat erittäin täyttäviä, eikä niitä jaksa kovin montaa syödä. Päälle innostuin tekemään kolmea erilaista täytettä: perinteinen mäti, sipulin ja smetanan kanssa, katkaraputahna, sekä kasvisvaihtoehto, johon aurinkokuivatua tomaattia, suolakurkkua, sipulia, valkosipulia ja eikun mössöksi. Juomaksi osui mukavasti kuiva italialainen valkoviini.

1 kommentti:

riina kirjoitti...

Olihan tossa toi tarkempi ohje sille kasvismösölle. Se oli kyllä hyvää ja vois olla aika kiva täytettyjen leipien täytteenä.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...