perjantai 22. tammikuuta 2010

Mutsin jämäpasta

Tämä tarvinnee pienen selvityksen: mutsin jämäpasta on käsite, joka liittyy läheisesti mökkielämään. Ilman tätä ruokaa ei voi lähteä kotiin ja kaikki tietävät, mitä kotiinlähtöpäivänä syödään. Valmistus on helppoa.
Katsotaan jääkaappiin ja todetaan, mitä jämiä sinne on jäänyt. Useimmiten löytyy juustopaloja (aurajuusto on erinomainen), usein myös pecorinoa ja/tai parmesaania. Pekonia/kinkkua ilmanhan ei voi mökillä olla, joten näitäkin jämiä useimmiten löytyy. Oliiveja, tomaatteja yms coi hyvin käyttää ja sipuli on aivan must.
Aloitetaan kuullottamalla sipuli paistinpannulla ja samalla mietitään, mitä pastakastikkeeseen laitetaan. Pannulle voi sitten heittää joko 1-2 tölkillistä tonnikalaa ja/tai (nälän asteesta riippuen) tölkillisen tomaattisosetta, pekonia...jonka jälkeen jämät sellaisissa sekoitussuhteissa, joka nyt sillä kertaa tuntuu hyvältä. Mausteeksi tietenkin, mitä kasvimaasta tuolloin löytyy: vaihtoehtoja basilika, persilja, timjami. Perusmausteena ripaus suolaa ja paljon mustapippuria. Pennepasta kuuluu mutsin jämäpastaan ehdottomasti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Muista laittaa tunniste. Tosin senhän voi lisätä jälkeenpäin.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...