maanantai 25. tammikuuta 2010

Purukumi...eikun Burgundinpataa, varoitus! Ei pikaruokaa

Burgundinpata on ehdoton talviruoka ja helposti muunneltava pataruoka. Kuvaksi valitsin padan ihastuttavan värin, koska itse ruoka oli valitettavasti vähemmän kuvauksellinen.
Tällä kertaa pataan tuli seuraavat ainekset:
800gr naudan paistia, pilkotaan muutaman sentin palasiksi. Kannattaa muistaa leikata liha suorassa kulmassa lihassyihin nähden. Minä maustan lihat mustalla pippurilla ja suolalla ja tällä kertaa pyöräytin ne jauhoissa ennen pannulla ruskistamista.
Pussillinen salottisipulia kuorittuna, muutamaan osaan halkaistuna. Joskus olen vaihtoehtoisena käyttänyt hillosipuleja purkillisen.
Valkosipulia oman maun mukaan, 3-5 kynttä muutamaan osaan halkaistuna.
Herkkusieniä yksi purkillinen viipaloituna muutamaan osaan, tänään mukaan myös jonkun verran kuivattuja kanttarellejä kesältä.
Tomaattipyrettä omantunnon mukaan.
Purkillinen tomaattisosetta.
Kaikki ainekset ladotaan pataan ja lopuksi
Punaviiniä sen verran, että ainekset mukavasti peittyvät ja voivat muhia rauhassa kolmisen tuntia 160 asteessa uunissa. Maustetaan mustapippurilla, jota punaviini kaipaa ja suolalla, jota tomaatti kaipaa.

1 kommentti:

riina kirjoitti...

Toi pata on kyllä hienon värinen!!!!

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...