
Lammaspata
Liha kuutioitiin, ruskistetaan pannulla. Lisätään valkoviiniä, hieman vettä, sipuleita, porkkanaa ja valkosipulia maun mukaan. Mausteeksi laakerinlehtiä, timjamia ja rosmariinia, sekä tietenkin mustapippuria ja suolaa. Miedolla lämmöllä parisen tuntia padassa ja perunoiden kanssa oli oikein toimiva. Sopii myös lapsiperheisiin, kommenteista päätellen...
Alkuruokana oli kurkku-avokdo-keitto viimeisimmästä Glorian Ruoka-viini-lehdestä. Tämä vaatii mielestäni mukaan sinihomejuustoa ja alkuperäinen suunnitelma oli tehdä sinihomejuustoleipää. Jostain syystä päädyin perus-focaccioon, joka oli sekin ok, kunhan saatiin vuoasta irti. Keittoon oli aivan pakko laittaa päälle hieman sinihomejuustomurusia, suosittelen. Hyvä kuohuviini sopii tämän keiton kanssa.
Sinihomejuustoleipä
500gr vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2.25 dl maustamatonta jugurttia
100gr voisulaa
2 kananmunaa
salviaa
100gr sinihomejuustoa (mitä vahvempi, sen parempi)
Ensin taikina, eli kaikki muut ainekset, paitsi sinihomejuusto, tehdään leipä ja uuniin 180 astetta 20 min, jonka jälkeen juusto päälle ja vielä 10 min uuniin.
Tämä ohje on Fran Warden kirjasta Hyvää ruokaa ystäville.
Jälkiruoaksi päärynäpaistos:
Päärynäviipaleet uuniin, jokunen aika kunnon lämmössä, jonka jälkeen päälle mantelimurskaa, sokeria, melko sulanutta voita n. 75gr, pari kananmunaa ja takaisin uuniin. Jäätelön kanssa maistui.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti