maanantai 22. helmikuuta 2010

Kanaa timjamissa ja juustossa, onnistumisen iloa

Jo päätettyäni alkaa paikallisen pizzerian joka päiväiseksi asiakkaaksi, kokeilin vielä kanaa, joka onnistui hyvin. Painatuskelpoista kuvaa ei ole.

Kanan rintafileitä ruskistetaan huolella, maustetaan suolalla ja mustapippurilla tietenkin.
Laitetaan uunivuokaan, päälle runsaasti timjamia, vähän rosmariinia. Yrtit tietenkin tuoreita. Lisäksi maun mukaan valkosipulia puristetaan päälle. Kaiken kukkuraksi päälle raastetaan parmesaania runsaasti. Vuokaan kevytkermaa (sitä, joka ei Riinan mielestä ole mitään kermaa), mutta jotta tilanne ei olisi niin paha, murustellaan kerman sekaan Aura-juustoa.
Uuniin 180 astetta, kunnes kypsää, (n. 30-45 minuuttia). Kanaa voi valella ruokaöljyllä tai kermakastikkeella, jotta ei kuivu.
Hyvää oli.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...