sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Kotiruokaa

Tässä on helppo kotiruokaohje. Varma menekki. Itse teen jotain tämän kaltaista (ohjetta voi vaihdella hieman sen mukaan, mitä kaapista löytyy -jämäpastan tyyppisesti) viikonloppuna, pakastan annoksissa ja mikroon viikolla, kun ei ehdi kunnon ruokaa iltaisin tekemään.

Italialaistyyppinen laatikko kreikkalaissyntyisellä fetajuustolla. Jämäpastatyyppinen ratkaisu

Pennepastaa kiehumaan -lähes yksi pussillinen menee
Kuullotetaan yksi sipuli -tietenkin pilkotaan pieneksi ensin...
Lisätään paistinpannulle jauhelihaa, 750-800gr, paistetaan
Lisätään tomaattimurskaa n. 400-500gr (yksi purkki)
Maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Tomaatti tarvitsee suolaa ja kokki mustapippuria.

Kulhoon creme bonjour valkosipuli-yrtti, yksi purkillinen (maun mukaan voi kokeilla muitakin, mutta tämä on meidän suosikki)
Tänään laitoin kuohukermaa (hyi) puoli-1 dl, olen käyttänyt myös kevytvalmisteita, jotka on ihan ok (paitsi eräiden mielestä...)
sekä lähes kokonaisen purkin bon apetit feta-juustoa murusina. Nämä sekoitetaan.
Myös sinihomejuusto on käyttökelpoinen. Ei ole pakko laittaa mitään jjuustoa ja maustaa voi yrteillä -basilika on ehdoton ja lipstikkaa tietenkin jauhelihaan.

Isoon uunin kestävään kulhoon sitten pennepasta (al dente), jauhelihamössö, kerma-creme bonjour mössö ja kaikki onnellisesti sekaisin. Päälle vielä pussillinen mozzarella -juustoraastetta ja uuniin 180 astetta, kunnes juusto saa mukavan värin.
Kuten sanottu, ohjetta voi muunella mielialan ja keittiöstä löytyvien ainesten mukaan.

1 kommentti:

riina kirjoitti...

No nyt mun alko tekee mieli pastaa ja juustoa ja kaikkea sellasta. Fetaa söin kyllä tänään herkkusienten sisässä. Mitähän herkkua sitä muuten keksis?

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...