Tässä on helppo kotiruokaohje. Varma menekki. Itse teen jotain tämän kaltaista (ohjetta voi vaihdella hieman sen mukaan, mitä kaapista löytyy -jämäpastan tyyppisesti) viikonloppuna, pakastan annoksissa ja mikroon viikolla, kun ei ehdi kunnon ruokaa iltaisin tekemään.
Italialaistyyppinen laatikko kreikkalaissyntyisellä fetajuustolla. Jämäpastatyyppinen ratkaisu
Pennepastaa kiehumaan -lähes yksi pussillinen menee
Kuullotetaan yksi sipuli -tietenkin pilkotaan pieneksi ensin...
Lisätään paistinpannulle jauhelihaa, 750-800gr, paistetaan
Lisätään tomaattimurskaa n. 400-500gr (yksi purkki)
Maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Tomaatti tarvitsee suolaa ja kokki mustapippuria.
Kulhoon creme bonjour valkosipuli-yrtti, yksi purkillinen (maun mukaan voi kokeilla muitakin, mutta tämä on meidän suosikki)
Tänään laitoin kuohukermaa (hyi) puoli-1 dl, olen käyttänyt myös kevytvalmisteita, jotka on ihan ok (paitsi eräiden mielestä...)
sekä lähes kokonaisen purkin bon apetit feta-juustoa murusina. Nämä sekoitetaan.
Myös sinihomejuusto on käyttökelpoinen. Ei ole pakko laittaa mitään jjuustoa ja maustaa voi yrteillä -basilika on ehdoton ja lipstikkaa tietenkin jauhelihaan.
Isoon uunin kestävään kulhoon sitten pennepasta (al dente), jauhelihamössö, kerma-creme bonjour mössö ja kaikki onnellisesti sekaisin. Päälle vielä pussillinen mozzarella -juustoraastetta ja uuniin 180 astetta, kunnes juusto saa mukavan värin.
Kuten sanottu, ohjetta voi muunella mielialan ja keittiöstä löytyvien ainesten mukaan.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
1 kommentti:
No nyt mun alko tekee mieli pastaa ja juustoa ja kaikkea sellasta. Fetaa söin kyllä tänään herkkusienten sisässä. Mitähän herkkua sitä muuten keksis?
Lähetä kommentti