
Tämä kuva näyttää jälleen koiran oksennukselta, vaikka ruoka oli oikein onnistunutta. Ruoan kuvaaminen on mitä ilmeisimmin taitolaji, joka ei ainakaan minua tangenteeraa.
Laatikkoon laitetaan:
sellerin vartta, n. puolikas. Pilkotaan pieneksi
1 porkkana, pilkotaan pieneksi
1 sipuli samoin pieneksi pikottuna, mun mielestä voi kyllä laittaa parikin sipulia
jauhelihaa n. 500gr (mun mielestä saa olla enemmänkin)
punaviiniä -reilu loraus, joka tarkoittaa ainakin vähintään 1 dl (mittoja on ihan turha käyttää)
pekonia, pilkotaan pieneksi -maun mukaan, kuitenkin vähintään 100gr
tomaattipyrettä, reilusti
Pannulla ruskistetaan selleri, porkkana, sipuli, jauheliha. Maustetaan viinillä, tomaattipyreellä, suolalla, mustapippurilla. Lisäksi timjamia (itse laitoin tuoretta ja kuivattua, reilusti), lipstikkaa (tuoretta tai kuivattua). Tai muita, mieluummin tuoreita yrttejä. Annetaan muhia reilu aika, vähintään 30min. Tarvittaessa lisätään vettä.
Tällä välin pennepasta kiehumaan. Pastaa riittävästi, joka tarkoittaa n. vajaata paketillista (tämä riippuu nälän suuruudesta) Pasta keitetään valmiiksi.
Isoon, uunin kestävään vuokaan pasta, jauhelihamössö ja lisätään emmentaljuustoa kuutioina n. 150gr. Emmentalista pitävät aikuiset enemmän, kuin lapset, joten tarvittaessa tämän voi jättää pois. Lisäksi kevytkermaa yksi purkki. Itse tämän unohdin, kuten ehkä alitajuntaisesti olen unohtanut lisätä kerman muallekin...tässä kuitenkin oli kyseessä kevytvalmisteesta. Kaikki sekoitetaan ja päälle raastetaan parmesaania reilusti ja halutessaan voita palasina, joka antaa mukavan lisämaun.
Uuniin 180 astetta n. 15-25 minuuttia.
Ihan hyvä vaihtelu tavalliselle makaronilaatikolle ja yrteillä, pekonilla+punaviinillä saa vähän hienostuneemman maun. Varsiselleri antaa myös liharuoille mukavan vivahteen.
1 kommentti:
Toi laatikko on kyllä maistamisen arvosta. (ohjeesta puuttu se pekonin paistaminen) Voiskohan sen tehdä tonnikalasta ja pekonisuolasta? Siitä soijamurusta mä en tykkää, mutta vois kokeilla joskus. Nyt olis niitä natsoja pussillinen...
Lähetä kommentti