Mitä ruoka intoilija tekee vapaa päivänä? No, ostaa tietysti valmisruokia ja jalostaa niistä jotain herkkua..
Noita texmex lättyjä ei kannata tehdä itse. Valmiit on hyviä ja niitä saa eri makuja. Mutta se mikä kannattaa tehdä on guagamole eli avokaadotahna. Olen yleensä ostanut tahnan valmiina, mutta erehdyin katsomaan mistä se purkki kama on tehty: Siinä oli peräti 0,7% avokaadojauhetta! Voi hurja. Kun ostaa avokaadon ja sipulin ja sitruunan, saa hyvän ja maukkaan tahnan. Avokaadot on usein huonoja, mutta sitterissa oli "syönti kypsiä" hedelmiä ja ostamani avokaado oli erinomainen.
Lettujen sisään siis sipulia, paparikaa, oliveja ja aurajuustoa. paistetaan pannulla tai uunissa.
Avokaadotahnaan: avokaado, sipuli, sitruunan mehu ja suolaa. Saa maustua pari tuntia jääkaapissa.
valkoinen töhnä ranskan kermaa.
Hyvää eikä kovinkaan raskasta, ainakin pitsaan verrattuna.....
2 kommenttia:
voi hurja. enpä ole tajunnut, ettei avokadotahna olekaan avokadotahnaa. sellaista se vege on. mikään ei ole sitä, miltä näyttää...mutta muuten tämän päivän vege näyttää oikein hyvältä ja varmaan tippuisi meilläkin mukisemmatta.
tosin tuohon kun lisää paistettuja kanasuikaleita, jokoa marinoimatta maustettuna suolalla ja pippurilla tai poikkeuksellisesti marinoituja, niin vot!
Jep jep. Perinteinen mallihan on se, että ne sisälmykset paistetaan erikseen ja sitten lettu täyteteään. Mutta mie kun tykkään että se juusto sulaaaaaaaa
Lähetä kommentti