sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Vegegrillausta taas...

Kun tekee hyvät esivalmistelut, on grillaus helppoa ja nopeaa...
Tässä tehokasta grillin käyttöä.
Ruokalistalla oli tavanomaiset täytetyt herkkusienet, tälläkertaa salaattijuustolla täytetty.
Grillatut paprikat ja tomaatit sekä sipulia.
Uutuutena oli parsa, joka grillattiin ja sen jälkeen laitetiin parmesaan juuston kanssa folionyyttiin. Parsa pysyi lämpimänä ja juusto suli mukavasti. Ja oli muuten hyvää.
Toisena uutuutena oli grillattu salattisikuri. Se oli myös ihan ok, mutta olis vaatinut jonkun sitruspohjasen kastikkeen. Seuraavalla kerralla sitten.
Kaikken kanssa oli kermaviilikastike: kermaviiliä ja yrttejä pihalta ja valkosipulia.
Ja mitäs muuta? Leipää tietysti ja juomana vesi ja valkoviini.
Jälkkärinä raparperipiirakka ja vaniljakastike.
Lisää jos jäi jotain puuttumaan.


1 kommentti:

se mutsi kirjoitti...

Oli kyllä hyvää ja jäi makkarat grillaamatta.
Sikuri tarvitsisi potkua ja samoin kermaviilikastike: ehkä sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Lihansyöjäperhe jaksaa aina ihmetellä, kuinka hyvää ja täyttävää ruokaa saa vegeäkin grillaamalla.
Joo ja parsat oli valkoisia, eli kuorittavia. Grillausaika muutamia minuutteja per puoli.Mukana oli myös jättikatkaravun pyrstöjä, jotka olivat myös maukkaita, eli pieni poikkeama aivan puhtaasta vegestä.
Tämä on uusittava.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...