sunnuntai 1. elokuuta 2010

Kesän huippu!!!

Sattumalta plarasin kesällä vanhoja Glorian Ruoka-ja Viini lehtiä, joista bongasin Porilaisen SK-metallin kesäkeittiön ja eikun tutustumaan ideaan ja eipä aikaakaan, kun sellainen jo könötti meidänkin kesäkeittiössä.
Idea on vallan loistava ja yksinkertainen. Valurautainen tulipesä ja mukana tulee mm. muurinpohjalettupannu, parila, grilliritilä, savustuslaatikko ym.
Me kokeilimme mm grillausta, muurinpohjalettuja ja parilaa. Hyvin toimi! letut pienen harjoittelun jälkeen uskomattoman hyviä ja hyvin toimi myös sisäfileelle, josta tulikin erittäin herkullista!
Hieman opettelua tarvitsi tulen kanssa ja paras puu lienee koivu, joka ei räiski. Totesimme myös, että tulen säätelemiseen on hyvä käyttää pienempiä puita. Mukana tulevat myös tuulensuojalevyt, jotka ovat kyllä tarpeelliset.

Tässä sisäfile. Päälle on hierottu erilaisia yrttejä, suolaa, mustapippuria ja valkosipulia.



Tässä muurinpohjalettupannu odottelee lettutaikinaa. Lettujen paistossa ehkä kannattaa tyytyä hieman pienempiin lettuihin, joita on helpompi käsitellä. Meillä oli työvälineinä sekä leveä lasta, että Muurikan kapea lasta, joilla lettujen kääntäminen onnistui hyvin. Tuli on syytä pitää melko matalana (jos ei halua liekitettyjä lettuja) ja tämän hallinta onnistuu siis paremmin pienillä puilla.
Kesäkeittiön hoito on tärkeää ja siihen kuuluu kaikkien valurautaisten osien huolellinen öljyäminen ruostumisen estämiseksi. En myöskään jättäisi talveksi lumen alle.
Voin suositella lämpimästi!

1 kommentti:

riina kirjoitti...

Näyttää hienolta. Ensi kesänä sitten....

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...