Tähän pataan tarvitaan maustamatonta kanafilettä,
leikkaan muutamaan osaan.
Kirsikkatomaatteja, paljon
Mustia kivettömiä oliiveja, paljon
Muutama kapris
Anjovisfileitä yksi purkki
2 tlk tomaattimurskaa, tällä kertaa basilikalla maustettua, joka oli hyvä valinta
Vähän vettä (punaviiniä loraus, mutta ilmankin pärjää, kuten me tänään)
Valkosipulia muutamaksi viipaleeksi pilkottuna
RUNSAASTI tuoreita yrttejä: rosmariinia, oreganoa, timjamia, laakerinlehtiä
Lisänä mustapippuria ja suolaa laitoin ainoastaa kanoihin, kun paistoin ne ja tämä riittää.
Ensin paistetaan kanat öljyssä, pieni rusketus pintaan. maustetaan suolalla ja mustapippurilla.
Sitten isoon valurautapataan (en jaksa olla kehumatta tuota Ikean valurautapataa, joka on meillä tosi kovassa käytössä ja hinta-laatusuhde täysin kohdallaan) laitetaan siis kanat, anjovikset kanojen kanssa. Päälle tomaattimurskat, vettä (punaviini), tomaatit, kaprikset, oliivit ja yrtit ja valkosipulit. Sitten muhimaan levylle, saa kiehua kunnolla, alle tunti piisaa. Perunan ja hyvän salaatin kanssa toimii hyvin.
Kamala porukka liikkeellä kaupassa, syytä varoa. Iskevät yrttihyllyillä ja tunkevat kätensä rosmariiniruukkuihin. Kuulemma tulee käsiin hyvä tuoksu. Suositan siis oikein ylhäältä hyllyltä yrtin valitsemista ja paras vaihtoehto on tietenkin kotipuutarha, josta voi leikata rosmariinia kun haluaa, eikä kukaan ole käynyt hieromassa käsiään siihen. Näitä on tavattu itse teosssa, varoitus!
4 kommenttia:
Mä muuten leikkasin sekä rosmariinin, että basilikan ihan alas. Saa kasvattaa uudet "varmasti hieromattomat" lehdet käyttöä varten. Äkkiä ne kasvaa ja ainakin basillika vaan tykkää, kun sitä leikkelee. Sen rouvan ilme oli kyllä aika hyvä, kun sille asiasta epäasiallisesti huomautin.
Mä näen painajaisia näistä "rosmariinihiplaajista"...
Niin mäki. Ja sen takia leikkasin noi yrtiti alas.
Laitoin palautetta prismaan. Ja pyysin palautteen. Saa nähdä mitä he vastaavat....
Lähetä kommentti