lauantai 29. tammikuuta 2011

Paraistelainen sipuli/sienipiirakka lauantai-illaksi

Tämä on Elina Halttusen kirjasta. Pohja on tietenkin Pirkan piirakkapohja, johon lisätään vain vesi.
Täytteeseen kolme sipulia, mä käytin isoja punasipuleita renkaina
200gr herkkusieniä viipaleina
Nämä paistetaan pannulla, mä laition tietenkin voita+öljyä ja maustoin mustapippurilla+suolalla

Lisäksi kermamaito maun mukaan
Juustoraasetta
pari kananmunaa

mausteena oli rakuunaa, jota onneksi löytyi kuivattuna
suolaa ja pippuria, valkoistakin

Kermamaito ja sipuli+sienet sekoitetaan ja laitetaan piirakkapohjan päälle.
laitoin kyllä pohjan muutamaksi ajaksi edeltävästi uuniin 200 astetta ja koko piirakka 180 astetta 45min.

Kuiva valkoviini sopii tämän kanssa.

6 kommenttia:

riina kirjoitti...

Taas vegeä? Nää meidän roolit alkaa kääntyä, mikä on erittäin hyvä. Ei muuta kun vegeä peliin...

Anonyymi kirjoitti...

Ei nyt sentään. Joku raja sentäs...

Anonyymi kirjoitti...

Kieltämättä hyvälle näytti piiras. Lie nyt vähän makuasia laskeeko sienen flooraan vai faunaan. Pääasia että eväs maistuu. Ja maistuuhan se varsinkin sopivin huuhteluainein.

Ahti kirjoitti...

Hyvät herkut!

Anonyymi kirjoitti...

Uutta menyytä kaivataan. Skall man spårra chefena på nån lämplig vis?

se mutsi kirjoitti...

Ei passaa hoputtaa kokkeja, muuten tulee kompostikamaa. Ehkä tässä sitten täytyy lauantain kunniaksi hautautua sohvannurkkaan keittokirjojen alle hakemaan inspistä.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...