lauantai 12. helmikuuta 2011

Chililohta, kookosriisiä

Ja taas on houkutteleva kuva, mutta tämä ruoka ei ole vielä käynyt vatsassa. Ohje on Sara la Fountainin Passion For Food kirjasta, tosin osa ohjeeseen kuuluvista aineksista jäi pois sattuneesta syystä.

Tarvitaan siis lohifile.
Päälle hoisinkastiketta
soijakastiketta
inkivääriä
sweet chili-kasiketta
misotahnaa

Nuo sekoitetaan yhteen ja laitetaan kalan päälle. Tosin olisin kaivannut enemmän chiliä, mutta ei tietenkään liikaakaan kalan kanssa voi.

Kala uuniin 180 astetta 20 minuuttia.
Päälle vielä korianteria, tuoretta, chiliä renkaiksi leikattuna ja kevätsipulia silputtuna.
Tämä kyllä syötiin, mutta jotenkin noi sweet chilit ei ole mun juttuja. Tuoreet tai omat kuivatut yritit, suola ja mustapippuri riittävät mausteeksi ruokaan kun ruokaan, ei sitä paljon muuta tarvitse.

Toi riisijuttu sen sijaa oli aika pirteä vaihtelu ja ehkä chilisemmän ruuan kanssa sopisikin mukavasti tasapainottamaan. Voin suositella.
Eli riisi keitetään, kypsään riisiin sekoitetaan purkillinen kookoskermaa, voita omantunnon mukaan ja vähän suolaa ja tarvittaessa sitruunan mehua tilkka.

2 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Olisipa mielenkiintoista saada tietää mikä makunautinto oli lauantain kala ja riisi menuusta. Arvelen hyvää olleen.

se mutsi kirjoitti...

No hyvää oli, joskin itse tykkäisin enemmän ehkä kuitenkin niin, että laittais vaikka pienen lusikallisen sambal oelek-kastiketta ja rakentaisi siitä tahnan -yrttejä ja sitruunaa. Tietty varovaisesti, ettei se syö kalan makua kokonaan..Kookosriisi oli mukava yllätys ja se voisi sopia mukavasti esim tex mex ruoan kanssa.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...