tiistai 22. helmikuuta 2011

Wokaten lohta, pikaruokaa

Tämä resepti ihan omasta päästä ja ihan syötävää tuli. Olisin tosin halunnut kokeilla kookosmaitoa, mutta yleisön pyynnöstä laitoin kermaa.

tähän tarvitaan:
Lohta -itse ostan lohifileen, irrotan lihat nahasta ja pilkon suorakaiteen muotoisiksi paloiksi
Herkkusieniä
Kesäkurpitsaa
kermaa pari desiä (luomu)
tuore inkivääri
sitruunaruohoa
limetin mehua (1/2)

ensiksi wokkipannuun öljy, sitten hienonnettu (kuorittu) pieneksi pilkottu sitruunaruoho ja inkivääri raastettuna. näitä freesataan ja mukaan kala. Paistetaan, kunnes kypsää. voi maustaa jos haluaa vähän suolaa ja pippuria.
Lisätään suikaleet kesäkurpitsaa ja herkkusienet. Tätä ennen kannattaa nostaa kalat ritilälle, jotta eivät mene mössöksi.
Paistetaan, kunnes valmiita, kala pannulle, lisätään kerma ja limetin mehu. Tarkista maku. Tarjotaan riisin kanssa.
Hyvää oli ja helppo ja nopea ruoka.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...