Tein klassisen juustokakun. Pohjan esipaistamisen jälkeen juustomassa paistettiin vesihauteessa. Vuoka pitää vuorata kunnolla ulkoapäin ja sitten vaan toiseen vuokaan ja vettä peliin. En uskonun sen onnistuvan, mutta hyvää tuli. Tulevaisuudessa tarvitaan leveää foliota, jolla voi pitää veden pois vuoasta.
Pohja:
140g vehnäjauhoja
tl leivinjauhetta
50g sokeria
50g voita
1 munanlkeltuainen
Ainekset munaa lukuunottamatta tehosekottimeen ja muruksi. Lisätään munankeltuainen ja pohja painellaan vuokaan. Esipaista 150 asteessa.
Juustomassa:
900g tuorejuustoa
190g sokeria
vanilja-aromia
4 kananmunaa
Tehosekottimella sekaisin ja vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja uuniin 150 astetta. Aika kauan sai pitää, mutta kun massa on melkein kokonaan hyytynyt, niin kakku pois uunista. Yön yli jääkaapissa ja vähän kalorinen kevytherkku on valmis. Tarkemmat ohjeet ihan mistä tahansa kakkukirjasta...
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
No nyt on yritetty siistiä blogia suuntaan jos toiseenkin, ei se varmaan tähänkään lopu. Tunnisteitakin on matkan varrella tullut ihan kum...
1 kommentti:
tämä kuulostaa hyvältä -valmistaudutaan mökkikauteen kiivaasti
Lähetä kommentti