sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Tein juustokakun....

Tein klassisen juustokakun. Pohjan esipaistamisen jälkeen juustomassa paistettiin vesihauteessa. Vuoka pitää vuorata kunnolla ulkoapäin ja sitten vaan toiseen vuokaan ja vettä peliin. En uskonun sen onnistuvan, mutta hyvää tuli. Tulevaisuudessa tarvitaan leveää foliota, jolla voi pitää veden pois vuoasta.

Pohja:

140g vehnäjauhoja
tl leivinjauhetta
50g sokeria
50g voita
1 munanlkeltuainen
Ainekset munaa lukuunottamatta tehosekottimeen ja muruksi. Lisätään munankeltuainen ja pohja painellaan vuokaan. Esipaista 150 asteessa.

Juustomassa:
900g tuorejuustoa
190g sokeria
vanilja-aromia
4 kananmunaa
Tehosekottimella sekaisin ja vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja uuniin 150 astetta. Aika kauan sai pitää, mutta kun massa on melkein kokonaan hyytynyt, niin kakku pois uunista. Yön yli jääkaapissa ja vähän kalorinen kevytherkku on valmis. Tarkemmat ohjeet ihan mistä tahansa kakkukirjasta...

1 kommentti:

se mutsi kirjoitti...

tämä kuulostaa hyvältä -valmistaudutaan mökkikauteen kiivaasti

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...