sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Yökokkailua, eli kulebjaka, eli venäläinen kalapiiras

Ja taas meni yökokkailuksi. Jotain se toki kertoo elämänrytmistä, tai sitten sitä alkaa tulla paha tapa. Yökokkailu kun meinaa myös yösyömistä...
Mutta tämä piiras oli todella hyvä ja kävisi hyvin myös mökille vieraiden ruokintaan iltapalaksi salaatin kanssa.
Ostin 2x 500gr valmista voitaikinaa pakasteesta. toisesta tulee pohja ja toisesta kansi.
Täytteeksi 300gr savulohta
700gr kirjolohta, sopivan kokoisina paloina, kalat voissa paistettuna, valkopippuria ja suolaa mukaan
4 kovaksi keitetty kananmunaa
riisiä keitettynä, riittävästi
tilliä ja persiljaa runsaasti

pohja leivotaan uuninpellille melko ohueksi. Tämän päälle kerros riisiä ja riisin päälle kananmuna siivutettuina (tähän voi olla hyvä lisätä vähän suolaa), riisin päälle paistettu lohi ja vielä tämän päälle runsaasti tilliä ja persiljaa.

Me teimme kannen voitaikinalevyistä painelemalla niistä ison levyn leivinpaperille. Siitä se on helppo siirtää piirakan päälle kanneksi. Saumat on hyvä painella kunnolla kiinni.

Koko komeus voidellaan kananmunalla, uuniin 180 astetta siten, että kuori saa mukavan värin. Oikein hyvää oli, suosittelen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tästä venäläisestä kalapiiraasta tulee elävästi itä-suomalainen kalakukko mieleen. Historialliset yhtymäkohdat voivat kulebjakan ja kalakukon osalta löytyä, jos ei historian kirjoista niin ihmisten geeneistä. Öinen kokkaus vaikutti ensilukemalta makuhermoja kutkuttavalta.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...