torstai 11. elokuuta 2011

Pizzakivi, mieletön keksintö

Kun hankittiin Weber vihdoinkin, piti toki hankkia siihen kaikki tilpehöörit, kuten pizzakivi.
Jopas olikin hauska juttu. pohjan tein valmiista pizzapohja-aineksista. Se levitetään metalliselle pohjalle ja tehdään pizza. Sen nyt osaa kuka tahansa, vähän tomaattipyrettä pohjalle ja sitten päälle, mitä haluaa. Tässä taisi olla pepperonia, herkkusieniä, ja aurajuustoa. päälle juustoraaste.
Pizzakivi laitetaan grilliin lämpeämään n. 10min luukku kiinni. Sitten vaan pizza kiven päälle ja vot, vähän yli kymmenen minuuttia, niin pizza on valmis. Luukku pidetään kiinni paiston aikana. pohja on ihanan rapeaa. Kyllä kelpasi kesällä mussuttaa. Sekin on nyt jo takana...

1 kommentti:

riina kirjoitti...

Mulla on edelleen se ylimääränen pitsakivi. Toi näyttää niin hyvältä, että mä haluuuuuuun...

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...