Tämä ohje oli mukavasta kirjasta "Vielä yksi pala". Leipä oli nopea valmistaa ja hyvän makuinen sekä ruokaisa. Sopii myös esim valkoviinin kanssa iltapalaksi.
Taikinaan tulee:
N. puoli palaa tuorehiivaa
3dl haaleaa vettä
2rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1.5 rkl sormisuolaa
2.5dl durumvehnäjauhoja
4dl vehnäjauhoja
Taikina tehdään, kuten nyt leipätaikinat yleensä. Hiiva liuotetaan veteen, lisätään öljy, hunaja ja suola,. sitten pikkuhiljaa jauhot, kunnes taikina on sopivan venyvää ja pehmeää. Minä laiskana en jaksanut etsiä kaapista sormisuolaa ja korvasin tavallisella, eli taikinasta tuli hieman liian suolaista. Eli jos käyttää tavallista suolaa, niin vähempi piisaa.
Sitten pyyhkeen alle lämpimään paikkaan kohoamaan kunnolla. Ei vaivata, vaan taputellaan suorakaiteen muotoinen levy, laitoin alle leivinpaperin ja jauhoja, jotta kääriminen olisi helpompaa. Oli se.
Levyn päälle laitoin mozzarella-viipaleita, basilikaa, oliiviviipaleita, minitomaatin viipaleita, vuohenjuustoa murennettuna, salamia viipaloituna. Lisäksi basilikaa, mustapippuria.
Sitten vaan rullaksi varovasti ja rullan päät yhteen tiiviisti. Rullatessa vettä voi käyttää reunaan liimana. vähäksi aikaa vielä kohoamaan (N. 30minuuttia) Uuni ensin 250 astetta, mutta kun leipä uuniin, lasketaan 200 asteeseen ja n. puoli tuntia. Hyvää oli. Täytettä voi tosiaan laittaa aika paljon, koska taikina "syö " täytteen varsin hyvin.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
sunnuntai 9. lokakuuta 2011
Iltapalaksi tortano, eli täytetty leipä
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti