sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Iltapalaksi tortano, eli täytetty leipä

Tämä ohje oli mukavasta kirjasta "Vielä yksi pala". Leipä oli nopea valmistaa ja hyvän makuinen sekä ruokaisa. Sopii myös esim valkoviinin kanssa iltapalaksi.
Taikinaan tulee:
N. puoli palaa tuorehiivaa
3dl haaleaa vettä
2rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1.5 rkl sormisuolaa
2.5dl durumvehnäjauhoja
4dl vehnäjauhoja
Taikina tehdään, kuten nyt leipätaikinat yleensä. Hiiva liuotetaan veteen, lisätään öljy, hunaja ja suola,. sitten pikkuhiljaa jauhot, kunnes taikina on sopivan venyvää ja pehmeää. Minä laiskana en jaksanut etsiä kaapista sormisuolaa ja korvasin tavallisella, eli taikinasta tuli hieman liian suolaista. Eli jos käyttää tavallista suolaa, niin vähempi piisaa.
Sitten pyyhkeen alle lämpimään paikkaan kohoamaan kunnolla. Ei vaivata, vaan taputellaan suorakaiteen muotoinen levy, laitoin alle leivinpaperin ja jauhoja, jotta kääriminen olisi helpompaa. Oli se.

Levyn päälle laitoin mozzarella-viipaleita, basilikaa, oliiviviipaleita, minitomaatin viipaleita, vuohenjuustoa murennettuna, salamia viipaloituna. Lisäksi basilikaa, mustapippuria.

Sitten vaan rullaksi varovasti ja rullan päät yhteen tiiviisti. Rullatessa vettä voi käyttää reunaan liimana. vähäksi aikaa vielä kohoamaan (N. 30minuuttia) Uuni ensin 250 astetta, mutta kun leipä uuniin, lasketaan 200 asteeseen ja n. puoli tuntia. Hyvää oli. Täytettä voi tosiaan laittaa aika paljon, koska taikina "syö " täytteen varsin hyvin.


Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...