Nämä tuli tehtyä jo jokin aika sitten. Ohje on tammikuun Gloriasta ja koska olen elänyt retron ja uuniperunan tulemisen ja menemisen, oli näitä pakko kokeilla.
Nämä nyt ei ihan menneet, kuten strömsössä, mutta kyllä ne syötiin.
Tarrvitaan Rosamunda-perunoita, niin paljon kun niitä nyt tulee syötyä
Pekonia, leikattuna pieniksi kuutioiksi
Cheddar-juustoa raastettuna
200gr ranskankermaa
4rkl voita
1 tl sinappia
suolaa, mustapippuria, persiljaa
Pese perunat, pistele haarukalla, uuniin 200 astetta, riittävän pitkäksi aikaa, n. tunti
Sillä aikaa paistetaan pekoni, kuivataan talouspaperilla ja yhdistetään siihen ranskankerma, juusto ja voi sekä mausteet ja persilja.
perunat uunista, koverretaan sisusta, ohjeen mukaan jotakuinkin kaikki, mutta sen verran retro olen, että mun mielestä sitä sisusta pitää jäädä, jonka vuoksi sisusta tulvehti joka paikkaan. Toki se ei makuun vaikuttanut.Ja taisi jäädä koirillekin. Sitten vaan takaisin uuniin ja eikun syömään.
Eletään sitä aikaa, että odotellaan lumen sulamista. Aina yhtä ylllättäin nämä herkät ja kauniit pukertavat maan päälle.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
No nyt on yritetty siistiä blogia suuntaan jos toiseenkin, ei se varmaan tähänkään lopu. Tunnisteitakin on matkan varrella tullut ihan kum...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti