perjantai 9. maaliskuuta 2012

Retroa, eli täytettyjä uuniperunoita

 Nämä tuli tehtyä jo jokin aika sitten. Ohje on tammikuun Gloriasta ja koska olen elänyt retron ja uuniperunan tulemisen ja menemisen, oli näitä pakko kokeilla.
Nämä nyt ei ihan menneet, kuten strömsössä, mutta kyllä ne syötiin.
Tarrvitaan Rosamunda-perunoita, niin paljon kun niitä nyt tulee syötyä
Pekonia, leikattuna pieniksi kuutioiksi
Cheddar-juustoa raastettuna
200gr ranskankermaa
4rkl voita
1 tl sinappia
suolaa, mustapippuria, persiljaa

Pese perunat, pistele haarukalla, uuniin 200 astetta, riittävän pitkäksi aikaa, n. tunti
Sillä aikaa paistetaan pekoni, kuivataan talouspaperilla ja yhdistetään siihen ranskankerma, juusto ja voi sekä mausteet ja persilja.

perunat uunista, koverretaan sisusta, ohjeen mukaan jotakuinkin kaikki, mutta sen verran retro olen, että mun mielestä sitä sisusta pitää jäädä, jonka vuoksi sisusta tulvehti joka paikkaan. Toki se ei makuun vaikuttanut.Ja taisi jäädä koirillekin. Sitten vaan takaisin uuniin ja eikun syömään.



Eletään sitä aikaa, että odotellaan lumen sulamista. Aina yhtä ylllättäin nämä herkät ja kauniit pukertavat maan päälle.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...