tiistai 26. kesäkuuta 2012

Porsaankyljykset ja peruna-sienigratiini

Tätä tein yhtenä viikonloppuna, vähän niinkuin pikaruokaa. Kyljykset tietysti oli kuivia, mutta syytetään siitä lihaa ja peruna-sienigratiini oli kyllä hyvää. Kastike oli ihan jees. Ohje on Nigellan kirjasta.

Kyljyksiin tulee:
siis porsaankyljyksiä, yllätys yllätys
Valkosipuliöljyä 2tl
1 1/4 omenasiideriä
1 rkl karkeaa sinappia
3/4 dl kuohukermaa

Nuijitaan kyljykset ohuemmiksi, paistetaan n. 5 minuuttia mol. puolilta
Siideri lämmitetylle pannulle, kiehauta pari minuuttia, lisää sinappi ja kerma.

Peruna-sienigratiini
 Keskikokoisia jauhoisia uuniperunoita ohuina viipaleina. ei tarvi kuoria, minä kuorin
31/2 dl täysmaitoa
3 rkl valkoviiniä
2 rkl voita
2tl valkosipuliöljyä
250gr herkkusieniä viipaloituna
suolaa ja pippuria

kuumenna kiehuvaksi kattilassa perunaviipaleet, maito ja valkoviini, mausta ja anna kiehua jonkun aikaa.
Paista sienet.
Lämmitä voi ja öljy paistinpannulssa, lisää sienet ja kypsennä pehmeiksi

Kaada sienet yhteen perunoiden kanssa ja laita uunivuokaan, uunissa n. 45minuuttia n. 180 astetta.
Tämä oli hyvä lisuke. Suosittelen.


Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...