perjantai 14. syyskuuta 2012

Wellingtonin filee

Tässä filee on siististi pakattu taikinakuoreen ja voidellaan sutjakkaasti kananmunan keltuaisella

Liha valmiina, ja kyspyysaste juuri sopiva
Tämä on Gordon Ramsaylta ja sopii ihan arjen herkutteluun, vaan myös juhlavampaankin herkutteluun.

400 gr herkkusieniä pilkottuna (voi ruskeita)
750 g hyvää häränfileetä
1-2rkl sinappia
6-8 siivua parmankinkkua
500gr valmista torttutaikinaa
munankeltuaista vispattuna
mustapippuria ja suolaa

Sekoitetaan bamixilla tai vastaavalla  sienet maustettuna pippurilla ja suolalla tahnaksi. Paista tahna korkealla lämmöllä siten, että kosteus häviää. jäähdytä
Paista maustettu liha kuumassa paistinpannussa ruskeaksi kaikkialta.
Levitä kelmua pöydälle, päälle parmankinkkuviipaleet lomittain, sitten liha ja voitele sienitahna lihan ympärille. Kääri hyvä paketti kelmun avulla ja laita jääkaappiin hetkeksi.

Kauli voitaikinasta kunnon levy, aseta filee varovasti sen päälle ja paketoi siististi. Lopuksi voitele keltuaisella. Tässä välissä en kyllä laittanut enää jääkaappiin, vaan uuniin. ensin viiltoja terävällä veitsellä kuoreen. 200 astetta 20 minuuttia, sitten 180 astetta 15 minuuttia. Ennen tarjoilua lihan pitää levätä 10-15 minuttia.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...