Nyt kun syksy on jo kovaa vauhtia tulossa, (ensimäiset kypsät mustikat bongattu tänään)on syytä käyttää viime vuonna säilöttyjä suppiksia, jotta saa taas poimia uusia.
Tämä ohje oli Hesarin kesäkirjasta, joka muuten oli sisällöltään mun mielestä aika kevyt.
Tämä piirakka ei sen sijaan ole kevyt.
Pohja:
100gr voita
8 dl vehnäjauhoja (mulla oli jostain syystä jotain täysjyvämallistoa)
3 tl leivinjauhetta
3 dl maitoa.
Kaikki monitoimikoneeseen ja taikinaksi. Taikinasta leivotaan uuninpellillinen pohja ja kannattaa tehdä reunat myös.
Täyte:
- 300gr sieniä, nämä oli kuivattuja, joten määrää on vaikea arvioida, sienet kuitenkin liotetaan ennen piirakkaan laittamista vedessä.
-yksi purjosipuli viipaloituna
Nämä paistetaan voissa, kunnes vesi on lähtenyt pois.
-100gr kylmäsavuporoa pieneksi kuutioituna
-persiljaa reippaasti, nämä sekoitin keskenään
Taikinalevyn päälle sitten sieni-purjo-mössö, sekä poro+persilja
Lisäsin vielä n.
-100gr Aura-juustoa murusteltuna päälle
Kaiken kukkuraksi
4kananmunaa
3dl kermaa
200gr kemajuustoa
Nämä sekoitetaan ja juusto siis raastetaan, maustetaan mustapippurilla. Tämä piiras ei mielestäni tarvitse lisättyä suolaa. Tämä siis koko höskän päälle
Uuniin 200 astetta n. 30min. Ei kai tarvitse sanoa, hyvää on.
Minun kiroukseni on pieni keittiö. Tämän piirakkaprojektin aikana substralit kaatuivat ja valuivat monitoimikoneen taaske. Se oli toki hyödyllistä, että oli pakko siivota myös koneen takaa ja siinä yhteydessä tajusin myös, kuinka likainen mikro oli, joten sekin tuli siivottua. Ihmettelin vaan, että mitä se kaikki muu, keittiöön kuulumaton roina tekee siellä postimerkin kokoisessa keittiössä. No sitten onnistuin kaatamaan kulhon, jossa sienet olivat likoamassa. nostin kulhon penkille, josta pentukoira kävi nostelemassa sieniä yksitellen lattialle, kun eivät sitten kuitenkaan maistuneet. olen jo luopunut toivosta saada ihana, iso keittiö. Kyllähän sitä näinkin tietty pärjää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti