sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Mascarpone-sitruunatorttu

Kuten kuvasta näkyy, tätä tuli tehtyä kesällä. Voi tätä talvellakin tehdä, sinänsä mukava, että mukana mascarpone sekä ricotta. Sitruuna tuo hyvän kirpeyden mukaan. Ja nyt voin paljastaa, että keskimmäinen koira otti vähän maistiaisia piirakasta, ennen kun tätä tarjottiin vieraille ;) (toivottavasti ette lue tätä : D )Oli toki siistitty ennen pöytään tarjoilua... Näköjään kuvaan on mahtunut joku siivekäskin olio..
POHJA:100gr voita
4dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 rkl sokeria
1-2 kananmunaa
2 rkl valkoviiniä
0.5 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, lisätään sitruunan kuori, pehmeä voi, kananmuna ja viini. Jääkappiin lepäämään muutamaksi tunniksi. Sittemmin levitetään voideltuun piirakkavuokaan
TÄYTE: 250gr ricottajuustoa
125 gr mascarponea
125gr sokeria
2 kananmunaa
2-3 rkl sitruunan mehua 2 tl vehnäjauhoja.
Erotellaan valkuaiset ja keltuaiset. Valkuainen vaahdotetaan. Muut aineet sekoitetaan keskenään. Sitruunanmehua saa mun mielestä mennä aika reilusti. Kannattaa maistella välissä, jotta saa sitä sitruunan makua mukaan. Lopuksi vatkattu valkuainen varovasti mukaan ja pohjan päälle levitetään. uuniin 180 astetta, kunnes pinta saa hieman väriä. Tykkäsin.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...