POHJA:100gr voita
4dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 rkl sokeria
1-2 kananmunaa
2 rkl valkoviiniä
0.5 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, lisätään sitruunan kuori, pehmeä voi, kananmuna ja viini. Jääkappiin lepäämään muutamaksi tunniksi. Sittemmin levitetään voideltuun piirakkavuokaan
TÄYTE: 250gr ricottajuustoa
125 gr mascarponea
125gr sokeria
2 kananmunaa
2-3 rkl sitruunan mehua 2 tl vehnäjauhoja.
Erotellaan valkuaiset ja keltuaiset. Valkuainen vaahdotetaan. Muut aineet sekoitetaan keskenään. Sitruunanmehua saa mun mielestä mennä aika reilusti. Kannattaa maistella välissä, jotta saa sitä sitruunan makua mukaan. Lopuksi vatkattu valkuainen varovasti mukaan ja pohjan päälle levitetään. uuniin 180 astetta, kunnes pinta saa hieman väriä. Tykkäsin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti