Viimeisimmässä ruokatorstaissa oli varsin kutsuva lohipiirakan ohje ja hyvvähän siitä tuli. Piirakan kanssa sopii erittäin hyvin kuiva saksalainen riesling. Koska kuvaajan taitoni ovat rajalliset, laitan kuvaksi tuon kauniin pullon, joka suorastaa odottaa punaista kerberaa...
Tässä ohje:
Taikinaan
1.5dl perunamuusia
1.5-2.5dl ruisjauhoja (jauhojen määrä riippuu perunamuusista)
1/2 dl vehnäjauhoja
0.5tl suolaa
50gr voita (sulatettuna)
Täyte:
ohjeen mukaan 150-200gr kylmäsavulohta (käytin Esan huippuhyvää loimulohta, joka ehkä hieman miedompaa, kuin kylmäsavulohi)
1 laatikko pinaattia (70gr), jota ei meillä kaupassa ollut, sen sijaan pakkasesta yksi pussillinen ajaa saman asian
1.5 dl purjosipulia pienenä silppuna
1 dl valkoviiniä
Lisäksi keskenään sekoitettavaksi:
2dl kermaa
1dl maitoa
2 kanamunaa
juustoraastetta runsaasti (emmental tai maun mukaan)
mustapippuria
Taikinan aineet sekoitetaan keskenään ja jääkaappiin tekeytymään n. 30min
Pannulle purjosipulisilppu, pinaatti ja valkoviini (öljyssä tietenkin). Kiehautetaan , kunnes valkoviini haihtunut.
Keskenään sitten kerma ym aineet kulhoon.
Taikina voideltuun vuokaan, myös reunoille. N. 10minuuttia uuniin. Tämän jälkeen pohjan päälle pinaatti-purjo-seos, lohipalat ja kaiken kukkuraksi kerma-maito-juustoraasteseos. Uuniin 200 astetta n. 20-25 minuuttia. Tässä syytä olla tarkka -meillä meinasi unohtua uuniin, jonka vuoksi piirakka ei ollut erityisen kuvauksellinen, mutta hyvää oli kuitenkin!
1 kommentti:
Tämä uoka vaatii siis hyvin kuivan ja hieman sitrusmaisen valkoviinin, jonka maku voi olla hyvinkin hento. Vahva hedelmäinen tai kukkea viini ei mielestäni sovellu tähän kokonaisuuteen vaan peittää liiaksi ruuan makua.
Lähetä kommentti