Koska viime viikko on kulunut vallan intensiivisesti työn parissa, ei luovuutta riitä ruuan suunnitteluun, mutta syödä on pakko. Perunamuussi on mielestäni pikaruokaa sen helppouden vuoksi.
Tämä ohje on, tietenkin muunnellen, Anna ja Fanny Bergenströmin kirjasta Rakkautta, oliiveja ja timjamia.
Pääruokana siis sitruunaiset kalafileet, joihinka:
lohifile, jonka leikkasin osiin.
1 sitruunan raastettu kuori (muista pestä sitruuna hyvin, luomu olisi tietenkin paras vaihtoehto)
suolaa
pippuria
vehnäjauhoja
Sekoitetaan lautasella kaikki (pqaitsi tietenkin lohi) ja isketään lohen ei-nahkapuolelle.
Alkuperäisessä ohjeessa oli myös persiljaa, mutta korvasin sen timjamilla, jota henkilökohtainen puutarhani tuottaa yli tarpeen...
Lohipalat paistetaan, voissa tietenkin ja aluksi nahkapuoli, jonka jälkeen palat käännetään varovasti ja paistetaan lihapuoli. Valmista on, pikaruokaa. Tänään perunamuussin kanssa tarjottuna.
Koska en jaksanut tehdä salaattia, kaivoin jääkaapista jämiä: paprikaa, porkkanaa, sipulia -pilkottuna ja paistinpannulle öljyyn. maustoin rosmariinilla, koska henkilökohtainen puutarhani tuottaa sitäkin yli käyttötarpeen. Ripaus suolaa ja hyvää oli, ei mennyt kompostiosastolle tällä kertaa. Ihanaa tämä onnistumisen ilo!
Pöytäpuutarhan ainoaksi ongelmaksi on syntymässä se, että se todellakin tuottaa yrttejä yli käyttötarpeen...
1 kommentti:
Mulla on persiljaa... Aina välillä pitää vähän trimmata puutarhaa. Sellanen Brasil..... no antaa olla nyt...
Nyt alko vapaat ja pitäis keksiä jotain kivaa. Ehkä huomenna kauppaan ja innostava ostosretki ruokaosastolle. Katsotaan nyt sitten. Tosin se synttäri kirja on vielä läpi katsomatta. Ehkä sieltä löytyy joku inspiraatio...
Lähetä kommentti