sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Italialainen herkkusienipiiras


Tässäpa italialaistyyppinen herkkusienipiiras. Ohje on mainiosta Maarit Enkovaara-Astraldin kirjasta Intohimona Italia.
Ensin valmistetaan taikina, johon
100gr voita
4dl vehnäjauhoja
suolaa
vettä (n.0.5dl)
Itse valmistan taikinan epäkerettilaisesti iskemällä voin mikroon. Tästä todelliset ruokaharrastajat saanevat vähintään harmaita hiuksia. En vain jaksa kovasta voiklöntistä alkaa vääntää taikinaa, ken haluaa, tehköön toisin.
voi ja taikina ja suola sekoitetaan, mukaan sen verran kylmää vettä, että sadaaan taikina kasaan. Sitten taikina jääkaappiin joksikin aikaa.
Täytteeseen:
1 purkki herkkusieniä viipaloidaan
persiljaa (paljon) pieneksi silpuksi
1 iso sipuli pieniksi paloiksi
suolaa
mustapippuria
Paistetaan pannulla
Valkokastikkeeseen
25gr voita
n. 0.5dl jauhoja
n. 2.5dl maitoa
paljon parmesaaniraastetta (raastetaan kotona oikeasta juustosta -kukaan ei halua syödä sitä pahvin makuista valmista raastetta)
2 kananmunan keltuaista
muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria
Ja edelleen korostan, että valkokastiketta ei saa jättää HETKEKSIKÄÄN muhimaan yksin, vaan sitä on vatkattava verkkaisesti vispilällä koko ajan. Sen on oltava tasaista ja mukavan paksua.
Sitten taikina levitetään voidellulle piirakkavuoalle, myös reunoihin.
Päälle sienimössö ja valkokastike. uuniin n. 180, n. puoli tuntia. Tämä ON hyvää.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tätä on ehdottomasti itsekkin kokeiltava!
-Saila-

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...