lauantai 1. toukokuuta 2010

Lievää leivontaa vapun kunniaksi

Ensi 3 kulhoa: 2 munaa ja 3 rl sokeria vatkataan, toiseen kulhoon puoli laatikkoa philadelphia juustoa ja purkki vaniljarahkaa, sekä vähän maitoa ja vanilja uutetta. Kolmannessa kulhossa on jauhoja 5 rl ja 1 tl leivinjauhetta. Vatkataa ja sotketaan ja yhdistetään.
Laitetaan vuokaa jota ei tarvii voidella (niinhän sitä luulis) Paitetaan 175 astessa kypsäksi. Tai yritetään ainakin
Irrotetaan leivonnaiset vuasta! 4 säily ehjänä. Vaan maku oli ihan hyvä. Sopivan kosteita ja sopivia suupaloja. Juusto ja rahka on hyviä raaka-aineita erillaisiin muffinseihin.
Mutta olisko kannattanu voidella vuoka? Kivoja kukkia mutta ei siitä mikään irtoo ilman veistä. Ja jos ne voitelee ja jauhottaa, jää muffinsin pintaan aina liikaa jauhoja. Kyllä mä vielä opin käyttämään tota vuokaa!

2 kommenttia:

se mutsi kirjoitti...

Tuohan näyttää hyvältä, tosin en olisi uskonut, että kaiken kokemasi jälkeen uskot, että johonkin vuokaan ei jää mitään kiinni...auttaisiko tilkka öljyä?

riina kirjoitti...

Auttais se. Mulla kun ei ollu sitä spreijattavaa öljyä. Sitähän ne confetissa suosittelee ja on varmaan ihan hyvää. Unohdin ostaa. Ja muut rasvat olis jättäny kaikki pikku ruusunterälehdet täyteen rasvaa ja jauhoja. Nyt ne jäi täyteen taikinaa, joka oli vaikee saada pestyä pois. Mutta hyviä ne on. Mä jotenkin tykkään tollasista kosteista systeemistä.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...