Tämä on hyvä ohje niin kotiruokana kuin vieraillekin tarjottuna. Huomaa runsas ja terveellinen salaatti lautasella.
Tähän tarvitaan maustamatonta broileria, itse ostan fileita ja leikkaan ne kahtia
Lisäksi tatteja viipaloituna
oliiveja
Tomaattimurskaa pari purkkia (luomua tietenkin)
Punaviiniä
Valkosipulia (tästä unohdin ja silti oli ihan syötävää)
Tureita yrttejä: timjamia runsaasti, basilikaa ja taisin joknun oreganonkin lehden mukaan laittaa
Suolaa ja mustapippuria ja öljyä.
voi laittaa myös mukaan, jos haluaa, anjoviksia muutaman tai pekonia makua antamaan.
Ensiksi paistetaan kanat pannulla ruskeiksi, maustetaan suolalla ja mustapippurilla
sitten vaan pataan kanat, tomaattimurska, punaviiniä (n, 1/4 pulloa, vähempikin riittää), viipaloidut tatit ja oliivit. Ja eikun muhimaan levylle. Riittävän pitkä aika, eli n. alle tunnissa on ok.
Itse käytän Ikeasta ostettua, ranskassa valmistettua valurautapataa. Ollut loistava hankinta, hinta-laatusuhde on kohdallaan.
perunan kanssa tarjotaan, tässäkin saa käyttää ielikuvitusta. ja lautaselle tietenkin paljon sallaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti