lauantai 18. syyskuuta 2010

Leipää!!!

Uusi leipäkirja. Ja juuri siinä odottamassa. Juuri tehtii siis vedestä ja luomuvehnäjauhoista. Käyttelin sitä 3 päivää ja ruokin vedellä ja jauholla.
Lisäsin vettä ja hiivaa sekä suolaa. Jauhoina käytin spelttiä ja hiivaleipäjauhoja. Vaivasin ja vaivasin....
Kohotin pariin otteseen..
Ja sitten uuniin. Pinta oli erittäin rapea ja leipä näytti hienolta. maku oli hyvä ja speltti toi pienen makuvivahteen leipään.
Seuraavan kerran teen ihan ohjeen mukaan ja vaivaan koneella sen puolituntia. Kyllä tästä vielä hyvä maalaisleipä tulee.
Ja vielä erotuksen ruisleipä juureen: tämän juuren ei olekkaan tarkoitus kohottaa leipää, vaan antaa makua. Toki se myös antaa kuohkeutta, jos juuri toimii kunnolla. Aika kovat lämmöt ne juuret tarvii käydäkseen. Tuota pidin kuuman takan vieressä.

1 kommentti:

se mutsi kirjoitti...

Speltti teki tosiaan hyvän säväyksen ja terävöitti leivän makua. Hyvää oli!!

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...