Tämä ohje on viimeisimmästä Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä. Ohjeeseen kuuluu ehdottomasti myös lehden viinisuositus eli Alsacelainen viini Gewurztraminer "Hugel".
Itse tein siis pohjan valmiista pohjataikinasta, joita kesältä jäi. Ihan kätevästi vettä lisäämällä piirakkapohja oli valmis. Otin kyllä riskin, koska onhan aina itse tehty itse tehtyä...
Pohja: 3 3/4 dl vehnäjauhoja
150gr pehmeää voita
1 kananmuna
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl maitoa
Täyte:
N. 1kg salottisipulia lohkottuina
voita ja öljyä sipulin hauduttamiseeen
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
paketti, 170gr pekonia
2 kananmunaa
1 prk ranskankermaa (200gr)
suolaa
valkopippuria
muskottia
timjamin lehtiä
1 dl raastettuna comtè -juustoa
Pohja levitetään voideltuun vuokaan. Pohjaa kannattaa esipaistaa 200 astetta jokunen hetki
sipulit haudutetaan miedolla lämmöllä vähintään 1 tunti. Pekoni kuutioiksi ja paistetaan.
Täytteen muut ainekset eli ranskankerma, kananmunat, ohjeen mukaan puolet juustoraasteesta ja mausteet sekoitetaan.
Kun sipulit haudutettu, lisätään vehnäjauhot ja sipuli lisätään täytteeseen. Lopuksi paistetu pekoni mukaan. Täyte pohjalle, pinnalle vielä juustoraastetta ja halutessa voikuutoita. uuniin n. 200 astetta, kunnes pinta nätisti ruskistuu.
Minä tietenkin laitoin koko juustoraasteen saman tien täytteeseen, eli piirakkaan meni ylenmäärin juustoa, mutta se ei menoa tuntunut haittaavaan, päin vastoin. Lisäksi tietenkin -oli pakko -lisäsin mustapippuria.
Aivan älyttömän hyvää ja edellä mainitun viinin kanssa ekstra hyvää. Piirakka saa viiinistä esiin todella hunajaisen jälkimaun. Todella hyvin löydetty yhdistelmä. Tätä voi suositella!
1 kommentti:
Moi, ehdottomasti suositeltava viini Gwurztraminerin sijaan on myös kuiva, hapokas ja hieman sitruunainen / mineraalinen riesling, kuten esimerkiksi Gisselbrecht. Piiras tuo hunajaisen jälkimaun suuhun hapokkaan rieslingin jälkeen. Suosittelen lämpimästi!
Lähetä kommentti