
Uusi juuri toimii loistavasti. Juuri siis pakkasesta ja sulatetaan rauhassa. Lisätään vettä ja ruisjauhoja. Sekotetaan kunnolla. Tämä toistetaan pari kolme kerta eli 2 vuorokautta siinä menee. Säilytys paikka pitää olla lämmin. Kun juuri kuopii kivasti on kaikki ok. Tämä laajentu kaksinkertaisesti. Aloitin lauantaina.

Maanantaina lisäsin juureen jauhoja ja otin purkillisen pakkaseen. Loppu juureen lisäsin vettä ja ruisjauhoja. Käytin tähän leipään myös pari dl 3-viljan sämpyläjauhoja. Lähinnä vaan saadakseni leipään vähän keveyttä ja ilmavuutta lisää. Vaivasin koneella ensin 15 minuuttia. Lisäsin sitte 11g suolaa. Ja vaivasin koneella vielä 10 minuutta.

Vaivasi taikinaa hetken pöydällä ja leivoin sen limpun muotoon. Annoin kohota 2 tuntia.
Ensin uuni 250 asteseen. Laitoin syvän pellin uunin alatasolle. Samalla kun laitoin leivän uuniin, kaadoin syvälle pellille vettä. 20 minuutin kuluttua avasin uunin luukun ja päästin höyryt pihalle. Laskin uunin lämmön 200 ja annoin leivän paistua reilun tunnin. Jossain välissä laitoin uuniin vain alalämmön, jotta leipä paistuisi pohjalta kunnolla.

Leipä on valmis ja erittäin hieno! Mausta en vielä tiedä, mutta se selviää huomenna. Leivän pitää antaa kunnolla rauhassa jäähtyä. Leipää on hyvä säilyttää pellavaiseen leivoinliinaan käärittynä.
Että näin....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti