tiistai 2. marraskuuta 2010

Onkos tullut kesä nyt talven keskelle....

Olemme siis tehneet jo useana vuonna perinteisen englantilaisen joulukakun. Se perinteinen mallihan on kamla kaloripommi, joka sisältää lähinnä rusinoita ja viinaa. Sideaineena vähän kakkutaikinaa. Kakkua juotetaan monta kuukautta, koska kakku pitäisi tehdä jo tammikuussa. Kukaan sitä ei pysty syömään, paitsi että jotkut sen kuitenkin aina syö. Ja komposti sitten viimestään. Sinänsä kakku on mielenkiintoinen makuelämys. Ja alkoholihan siitä haihtuu, mutta maku jää...
Nyt päätin yrittää vähän moderninpaa versiota ja näin se menee:
Taikina:
200g voita
200g sokeria
300g vehnäjauhoja
leivinjauhetta
vaniljauutetta
5 munaa
4 pakettia kakku hedelmiä (niitä pikku laakoita kirsikoita ja sukatteja)
2 pussia pähkinöitä ( hasselpähkinöita ja manteleita)
sitruunan kuori
Limocelloa
Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisätään munat yksitellen. Lisätään jauhot ja vanilja. Sekotetaan hyvin.
Toisaalla sekotetaan hedelmät ja pähkinät sekä sitruunan kuori. Lisätään limocello likööri.
Systeemit yhdistetään ja paistetaan 150 astetta riittävän kauan.
Homma jatkuu kun nuo tulee uunoista.
Sitten nimittäin aloitetaan kakun juottaminen....

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...