Tein sitten kanawokkia. Wokkipannu vain piti ensin kaivaa hämähäkin seiteistä. Wokkihan on hyvää, tämä kuva taas on näitä oksennuskuvia. Osin johtuen siitä, että mun mielestä al denteä voi olla vain pasta. Eli vihannekset wokataan pehmeiksi kaikkien taiteiden sääntöjen vastaisesti.
tähän tuli siis kanafileitä viipaloituna. Ne paistetaan ensin raastetussa inkiväärissä (tämä oli hyvä idea) ja öljyssä. Pannun on syytä olla kuuma. Sitten kanat nostetaan ylös ritilälle ja paistetaan viipaloidut porkkanat, paprikaa, eri värisiä, suikaloituna, varsiselleriä suikaloituna.
kastikkeeseen tulee morttelissa jauhettua (hyvin) suolapähkinää desin verran, desi kermaa (kyllä muuten löytyy kaupan hyllyltä luomuna kevytkermaa 15%!), desi vettä, johonka puolikas kanaliemikuutio. lisäksi soijaa vajaa tl, sitruunan mehua riittävästi ja 1 tl perunajauhoa. Nämä kiehautetaan.
Ja sekoitetaan hyvin.
Kastikkeesta suurin osa isketään vokkiin, jossa vihannekset ovat ja kanat. sekoitetaan ja siinä se. Tarjotaan riisin ja salaatin kanssa ja lopun kastikkeen. Seuraavaksi sitten tehdään kalavokkia, joka on todellista rakkausruokaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti