perjantai 31. joulukuuta 2010

Kalaherkkua joulupöytään, miksei muulloinkin?

Tässä helppo ja herkullinen alkuruoka, joka on jo meillä vakiinnuttanut paikkansa joulupöydässä. Alkuperäinen ohje löytyy Ruokatorstaista, joka kuuluu meillä ehdottomiin suosikkikirjoihin.
Tarvitaan savulohta 200-300gr
graavilohhta suurinpiirtein saman verran.
Sitruunan mehua
1 punasipuli
Öljyä
Valkopippuria
Tilliä

Kalan ympärille kovaksikeitettyjä kananmunia halkaistuna ja näiden päälle mätiä.

Pilkotaan kalat pieniksi, lisätään öljy, sitruunanmehu, valkopippuria vähän sekä pieniksi pilkottu punasipuli sekä tilli.
Jääkaappiin muutamaksi tunniksi maustumaan kannen alle.

Mössöstä leivotaan sen muotoinen kakku, joka tuntuu sopivalta, päälle leikataan tilliä ja ympärille kananmunan puolikkaat ja näiden päälle mätiä. Tätä ruokalajia ei voi pilata tumpelokaan.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...