lauantai 11. joulukuuta 2010

Lauantain vaihtoehtolasagne


Tämä ohje on Enkovaara-Astraldin kirjasta Parhaat pastat...luonnollisestikin muunneltuna, josta en ole ihan varma, oliko hyvä vai huono.
Lasagne on kuitenkin yhtä työläs, kuin aiemminkin peruslasagnet, joskin ohjeeseen olisi pitänyt itse tehdä pastataikina. Laiska kun olen, käytin valmiita pastalevyjä.
Valkokastiketta ei ole lainkaan, joka hieman epäilytti. Kastike tuntuu kuitenkin korvatun voilla, joten ei hätää.
Ainekset: herkkusieniä, viipaloituna 1 paketti
sellerin pala kuutiuoituna
porkkanaa viipaleina
jauhelihaa (ohjeessa pari sataa gr, laitoin 400gr)
Prosciuttoa 100gr
1 sipuli
ohjeen mukaan muutama rkl tomaattipyrettä, laitoin 400gr murskattua tomaattia (ja huom -se ripaus sokeria!)
suolaa, mustapippuria, persiljaa
voita
parmesaanijuustoa
Hienonnetut vihannekset pannulle, ruskistetaan, lisätään tomaattimurska, maustetaan. Lisäksi laitoin tietenkin tuoretta basilikaa ja valkosipulia, joita ei ohjeessa ollut.
Vettä on syytä lisätä, tosiaan koska valkokastiketta ei ole.
Tämä mössöä pitää hauduttaa riittävän pitkään, koska vihannesten on syytä olla pehmeitä.
Sitten vaan lasagnevuokaan pohjalle mössöä, lasagnelevyt päälle, mössöä, prosciuttoa viipaleina, voita ja parmesaaniraastetta ladotaan päällekkäin, päällimmäiseksi sitten voita, parmesaanijuustoraastetta, laitoin kyllä mozzarella+emmentalraasetta myös. Hyvää oli!

1 kommentti:

riina kirjoitti...

Et siis viitsinyt tehdä pastaa!!!!! kuis sää nyt noin?Pakkohan tuon on olla hyvää. Juustoa ainakin tuntuu riittävän.
Mä kirjotan tään tällä uudella vehkeellä. Ei ihan helppoa, kun on normaali näppistä ennen käyttöny. Tässä on jonkinäkönen ennakoiva arvaus systeemi, tulee kirjotusvirheitä viekin enemmän.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...