Tämä alunperin italialainen resepti, käytössä hieman muuntunut, sopii pikaruuaksi kotona ja vieraille tarjottavaksi. vain yksi ongelma on, eli se loppuu aina kesken.
Tarvitaan savulohta n. 300gr
1 sipuli
1 tlk luomu tomaattimurskaa
1 kuivattu pieni chili
kuivaa valkoviiniä n.1dl, ei tarvitse olla Chablista, kuten kuvassa...
Luomukermaa vajaa 2 dl
Persiljaa paljon
Kuullotetaan pieneksi kuutioiksi leikattu sipuli,
lisätään jauhettu chili, ei missään nimessä enempää kuin tämä yksi, jonka nimeä tai laatua en tietenkään tiedä, mutta pieni ja pippurinen ja punainen se on. Ja suikaloitu kala pannulle.
Kalaa ei ole tarkoitus paistaa muhennokseksi, eli sen kanssa on syytä olla varovainen, kun heittää sen pannulle. Sitten sekaan kuiva valkoviini, n. 1 dl. Keitetään, kunnes viini haihtuu pois ja lisätään tomaattimurska. Tässä vaiheessa hieman suolaa ja jos on ihan pakko, niin mustapippuria ihan vähän. Mun on aina pakko...
Lopuksi persilja ja kerma ja annetaan kiehahtaa.
pastan kanssa tarjotaan. Tagliatelle taitaa olla parasta, mutta menee myös pennen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti