sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Tonnikalapiirakka, tavallaan jämäideologiaa tämäkin


Kaamea nälkä yllätti, mitä löytyy kaapista...vaikka opiskeluaikana tonnikala tuli vallan tutuksi, sitä löytyy aina kaapista, vaikka en ole ihan varma, kannattaako tonnikalaa enää syödä, tuntien sen uhanalaisen tilanteen...
Joka tapauksessa tämä on helppo ja nopea ja valmistuu jämistä.
Pohjaksi valmis piirakkataikina pakkasesta, näitä pitää aina olla kotona.
Täytteeseen 2 tlk tonnikalahippuja öljyssä
I tlk kermaviiliä, sitäkin on syytä aina olla jääkaapissa
pari kananmunaa
suolaa ja pippuria
Lisäksi oliiveja puolitettuina mukaan
Piirakkapohja levitetään piirakkavokaan, päälle täyte ja kaiken kukkuraksi emmental-juustoraastetta, jota myös on vakivarusteena jääkaapissa aina oltava. Uuniin 180 astetta, kunnes hieman saa väriä ja pohja varmasti kypsä. voin suositella, eikä tekemisessä kauaa nokka tuhise.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...