maanantai 21. helmikuuta 2011

Intialaista slow foodia


Tämän ohjeen perusta löytyy kirjasta Kiireetön keittio, Jens Linder. Täytyy sanoa, että niin paljon aikaa ja niin paljon erilaisia ainesosia, että kyllä hieman lopputulos jännitti, mutta hyvää oli, myös raadin mielestä, eli voin lämpimästi suositella.

Tähän tarvitaan ensinnäkin marinadi kanoille.

Marinadiin tulee:
n 2dl turkkilaista jugurttia
1tl suolaa
limettimehua
8valkosipulin kynttä puristettuna (saa laittaa vähemmänkin)
3 cm hienoksi silputtua inkivääriä (unohdin tietty ostaa, joten ripsautin jauhettua)
2rkl garam masalaa
2tl chilijauhetta
2 tl jauhettua korianteria
1tl roomakuminaa, josta en kyllä tiedä, mitä on, korvasin juustokuminalla
Lisäksi siis kanaa 900gr sopivan kokoisina palasina

Kaikki sotketetaan keskenään isossa muovikulhossa, peitetään ja annetaan marinoitua yön yli. Kaikki maustemäärät ovat ohjeellisia, enkä itse enää jaksa niitä mittailla vaan maun ja näppituntuman mukaan menee.

Seuraavana päivänä: kattilaan
2tlk tomaattimurskaa (800gr)
1.5dl vettä
Suolaa maun mukaan
Jauhoin morttelissa kuivattua chiliä jonkun verran, ei ole mitään tolkuttoman tulista
4 mausteneilikkaa

Näitä keitellään rauhallisesti parisenkymmentä minuttia

Lisäksi toiseen kattilaan:
100gr voita sulamaan
juustokuminaa pari tlk
4 tlk hunajaa
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
limettimehua (riittävästi)

Nämä kiehautetaan.

Kanat laitetaan isoon vuokaan, huom riittävän iso ja syvä, uuniin 180-200 astetta, kunnes kanat kypsät 20 minuuttia, noin.

tämän jälkeen sotketaan tomaattimurska ja voiseos keskenään ja kaadetaan kanojen päälle. Uuniin vielä n. 15minuuttia koko systeemi.

Tämä tarjotaan naan-leivän ja riisin kanssa. Nämä ohjeethan aina käytössä muuttuvat ja aika harvoin nyt tarvitsee niin orjallisesti ohjetta noudattaa. Lisäksi jos jotain ainesosaa ei ole saatavilla tai unohtuu, voidaan se usein jättää pois tai vaihtaa jollakin toisella. Suosittelen ja eikun huomenna kirjakauppaan tutustumaan intialaisiin keittokirjoihin.

2 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselle.

se mutsi kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi. Ehdottomasti palkitsee ajan, joka tämän valmistamiseen kuluu. Tuo hunajajuttu hieman arvelutti, mutta ei mitenkään nouse esiin häiritsevästi, vaan täydentää makuja.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...