maanantai 28. helmikuuta 2011

ja intialaisvillitys jatkuu...Chilillä ja basilikalla maustettua naudanlihaa

Tästä ei nyt ole kuvaa saatavilla, mutta voinen lisätä myöhemmin.
Tähän käytin mureaa naudan ulkofilettä sellaisen 600-800gr. Liha viipaloidaan suikaleiksi poikkisyin. Alkperäisessä ohjeessa oli 300gr, mutta se nyt ei riitä mihinkään.

Kulhoon laitetaan lihan kanssa
-Worcestershire-kastiketta muutamia rkl
-fariinisokeria 1tl
Marinoidaan vähintään 30 minuuttia

Pilkotaan pieneksi punainen chili, 1-2, itse käytän melko mietoa.
Pilkotaan pieneksi valkosipuli, muutamia
Raastettua tuoretta inkivääriä muutama tl
Salottisipuleita muutamia
sirtuunamehua
Suolaa
mustapippuria

tässä ohjeen mukaan paistetaan kuumassa pannussa basilikan lehdet. Nämä siis muutaman minuutin pannulla ja siirretään talouspaperille kuivumaan. Niistä tulee tosiaan rapeita lastuja. Itse ruuan maustamiseen käytin sekä näitä, että runsaasti tuoretta basilikaa.

Sitten pannulle valkosipuli, chili ja inkivääri sekä sipuli melko vähän aikaa. Ei saa käristää. Mukaan liha ja riittävän ajan pannulla. Maustetaan vielä siis basilikalla, sitruunamehulla ja suola+pippurilla.

Me syötiin perunan ja salaatin kanssa, kun tiettyä kyllääntymistä riisiin on havaittu. Oikein hyvää oli tämäkin. Ohje samasta kirjasta, kun viime aikoina muutkin. Kirja on monipuolinen ja oikein hyvä selkeine ohjeineen.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...