Tästä ei nyt ole kuvaa saatavilla, mutta voinen lisätä myöhemmin.
Tähän käytin mureaa naudan ulkofilettä sellaisen 600-800gr. Liha viipaloidaan suikaleiksi poikkisyin. Alkperäisessä ohjeessa oli 300gr, mutta se nyt ei riitä mihinkään.
Kulhoon laitetaan lihan kanssa
-Worcestershire-kastiketta muutamia rkl
-fariinisokeria 1tl
Marinoidaan vähintään 30 minuuttia
Pilkotaan pieneksi punainen chili, 1-2, itse käytän melko mietoa.
Pilkotaan pieneksi valkosipuli, muutamia
Raastettua tuoretta inkivääriä muutama tl
Salottisipuleita muutamia
sirtuunamehua
Suolaa
mustapippuria
tässä ohjeen mukaan paistetaan kuumassa pannussa basilikan lehdet. Nämä siis muutaman minuutin pannulla ja siirretään talouspaperille kuivumaan. Niistä tulee tosiaan rapeita lastuja. Itse ruuan maustamiseen käytin sekä näitä, että runsaasti tuoretta basilikaa.
Sitten pannulle valkosipuli, chili ja inkivääri sekä sipuli melko vähän aikaa. Ei saa käristää. Mukaan liha ja riittävän ajan pannulla. Maustetaan vielä siis basilikalla, sitruunamehulla ja suola+pippurilla.
Me syötiin perunan ja salaatin kanssa, kun tiettyä kyllääntymistä riisiin on havaittu. Oikein hyvää oli tämäkin. Ohje samasta kirjasta, kun viime aikoina muutkin. Kirja on monipuolinen ja oikein hyvä selkeine ohjeineen.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
No nyt on yritetty siistiä blogia suuntaan jos toiseenkin, ei se varmaan tähänkään lopu. Tunnisteitakin on matkan varrella tullut ihan kum...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti