Tässä mainio intialainen kanaruoka Suuresta Intialaisesta keittokirjasta. Tosin raati ilmoitti kyllästyneensä Masalaan, eli joudumme varmaankin vähäksi aikaa siirtymään takaisin italialaiseen. Tätä kuitenkin teen varmasti uudestaan.
Tähän tarvitaan
-maustamatonta jugurttia n. 1.5 dl
-50g mantelijauhetta
-1.5 tl chilijauhetta
-1/4 tl murskattua laakerinlehteä
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl kanelia
4vihreää kardemummaa, jotka jätin pois
runsas 1 tl raastettua inkivääriä
1 tl murskattua valkosipulin kynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1kg maustamatonta broileria pieninä paloina
6 rkl voita
öljyä
2 sipulia suikaloituna
2rkl silputtua korianteria (käytin kuivattua)
kermaa
1) sekoitetaan kulhossa jugurtti (siis turkkilainen käy hyvin) mantelijauhe, chilijauhe, laakerinlehti, neilikka, kaneli, garam masala, karedemumma, inkivääri ja valkosipuli, tomaattimurska, suola. sinne vaan broilerin palat ja maustumaan vähäksi aikaa.
2) Pannulle voi ja öljy, jokna jälkeen sipuli jonka jälkeen kanaseos. Paistetaan kunnolla, tuoretta korianteria ja kermaa mukaan.
Syödään riisin kanssa. Olen edelleen vaikuttunut näiden mausteiden loistavista sekoituksista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti