Tämä oli mukava yllätys. Tosin slow foodia, mutta mihinkäs tässä lomalla kiire. Ohje Suuresta Intialaisesta keittokirjasta, toki hieman muunneltuna.
Tarvitaan lampaan lihaa, sisä-tai ulkofilettä, mulla oli n. 700-800gr, pilkotaan sopivan kokoisiksi paloiksi 3-4 cm
Öljyä
1 sipuli, pienieksi pilkottuna
3 valkosipulia pieniksi pilkottuna
1 chili (käytin punaista aika mietoa) pieneksi pilkottuna, siemenet pois
laakerinlehtiä muutama
Ensiksi kuumennetaan öljy, pannulle sipuli, chili ja laakerinlehdet. Kun kuullottuneet muutaman minuutin, valkosipuli perään. valkosipuliahan ei saa ruskistaa.
Sitten pannulle tai pataan lihat ruskistumaan kunnolla.
Tämän jälkeen mausteet:
2 tl jauhettua korianteria
1tl jauhettua jeeraa
1/2 tl jauhettua kurkumaa
1/2 tl lauhettua chiliä
1/2 tl suolaa
Sekoitetaan koko sössö 4-5 minuuttia.
Lisätään (ohjeen mukaan kaksi tomaattia kuorittuna ja pilkottuna) minä laiskana 1tlk tomaattimurskaa.
+ 6dl kanalientä.
Haudutetaan kannen alla n. tunti.
Tämän jälkeen lisätään kuorittu, suupaloiksi leikattu peruna ja annetaan muhia, kunnes perunat kypsät (puolisen tuntia) ja lihat pehmeät.
Voin suositella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti