sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Ei menny niinku Strömssöössä, söössiksi meni


Tämä ei ole mun juttu, mutta pakko oli kokeilla Michel Rouxin Piirakkakirjasta. Tässä nyt kävi vähän huonosti, kuten alempi kuva osoittaa. Kello läheni jo puolta yötä, taikina oli loppumassa ja täytettä oli yksi pannullinen jäljellä. Piirakkojen muoto ei ollut vallan kutsuva, joten oli pakko ottaa lasillinen viiniä, tilanne näytti aika pahalta.

Siis täytehän oli aika kivan oloinen.
-naudan lihaa pieneksi kuutioituna, paistetaan maapähkinäöljyssä. Lisätään lihalientä, laitoin kasvisfondia, ja haudutetaan tunnin verran. Maustoin myös suolalla ja mustapippurilla.

Tämän lisäksi erikseen keitettynä 1 sipuli suikaloituna, muutamam peruna kuutioituna skeä lanttua kuutioituna. Nämä keitetiin erikseen pienessä vedessä.

Sitten yhdistin täytteen pannulle ja lisäsin (ei ollut ohjeessa) jämäparmesaanin päivältä sössöön. Erikseen tein taikinan. Että olen aina protestoinut tuota taikinan tekoa, kun valmiita piirakkapohjia sa nykyään helposti ja ne on tosi hyviä. aloin sitten sen taikinan kanssa veivaamaan. Ensinnäkin tein liian pieniä ympyröitä, täyte ei mahtunut ja taikina hajosi ja piiraat ovat sen näköisiä.
Siinä sitten miettimään, että joo, mitäs nyt -taikina loppui ja täytettä oli puoli pannullista.

Eikun valmista Pirkka-piirakkapohjaa -lisää vain vesi ja siinä se. Tosi naisella täyty aina olla tätä kaapissa. ylempi kuva sitten tuli tästä taikinasta -tein kaksi levyä, toisen päälle täyte ja sitten kansi päälle. Kananmunalla voitelu ja uuniin. Ihan jees, ei ollut siis pahaa, mutta hermon meno oli lähellä ja tosiaan kello kävi keskiyötä, kun piirakan kanssa riitelin. Koirat tekivät mielellään lopun jämätaikinasta aamulla. Tarinan opetus: käytä valmispohjia piirakan teossa. Älä lue ohjeita.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...