sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Vege jatkuu: paahdetut kasvikset tomaattikastikkeessa, parmesaanikeksien kanssa

Tämä ei ollut hassumpaa, vaikka kyllä vege taitaa olla hieman työläämpää, kuin perusruoka. Ja aika paljon menee kamaa vegetaivaaseen, eli kompostiin, joka muuten on jo käynnistynyt talven jäljiltä. Kokonaista 20 astetta, eli kohta homma alkaa pelittää.

tähän tarvitaan uunivuokaan siivuttuna
-kurpitsa
-perunoita
-punasipulia
-kikherneitä

Kaikki lohkotaan, uunivuokaan, päälle öljyä, mustapippuria ja suolaa. 200 astetta 45 minuuttia. Loppuvaiheessa sekoitetaan ja lisätään kikherneet olemaan vielä 5-10 minuuttia.

Tämän kanssa tarjotaan tomaattikastiketta, johon
sipuli pilkottuna
2 sellerinvartta pilkottuna
1 purjo pilkottuna
valkosipulia
1 tlk tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
punaviiniä mausteeksi
mustapippuria ja suolaa

Pannulle sipuli, selleri, purjo, valkosipuli. Sitten muut ainekset ja kevyesti kiehumaan puolisen tuntia. Sauvasekoittimella hienonnetaan ja lisätään paistettujen kasvisten päälle.

Tämän kanssa sopii mainiosti parmesaanikeksit, jotka on tosi helppo tehdä ja vallan käyttökelpoinen idea muutenkin naposteltavaksi vaikkapa viinin kera illanistujaisin.

Ei tarvita kuin parmesaanijuustoa.
Joka siis raastetaan, muotoillaan pieniä palloja raasteesta ja laitetaan uunin pellille 190 astetta viisi minuuttia. Siinä se.

Nämä ohjeet mukaellen Fran Warden kirjasta Hyvää ruokaa Ystäville.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...