sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Perinteistä Pääsiäisruokaa, eli lammasta


Löytyi kotimaista ja luomuna, stokkalta tietenkin ja löytyi hyvä resepti. Uusimmasta Glorian Ruoka ja Viini-lehdestä. Eli pakko oli kokeilla.
Ensi alkuun kyljykset marinoitiin: ruokaöljyä, salviaa runsaasti pilkottuna, luomusitruunan raastettua kuorta, valkosipulia, suolaa. Laitoin kyllä myös rosmariinia.
Marinoitumaan laitoin pakasterasiaan, ravistelin ja haravoimisen ajaksi marinoitumaan.

Sitten kuumalle pannulle, voissa paistoin. Riittävän paljon molemmilta puolilta. Paistamisen jälkeen mustapippuria ja suolaa.

Näiden kanssa samaisesta lehdestä: pakastealtaasta viipaloidut perunat öljyttyn vuokaan, päälle suolaa ja pippuria ja sitten kerma+vuohenjuustosekoitus. Varmaankin olisi helpompaa ohjeen mukaisesti vuohenjuusto-tuorejuustoa, mutta eikun tavallista vuohenjuustoa+kermaa ja bamixilla sekoitus.
Päälle laitoin vastoin lehden ohjetta parmesaanijuustoa, ei ollut huono juttu. Uuniin vaan ja syömään.
Hyvää oli

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...