sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pashakokeilu, eli kuinka tehdään Pisan torni


Tuli kokeiltua, kun löydettiin viimeinkin muotti, jonka kanssa on ollut kyllä lieviä teknisiä vaikeuksia...
Tämä pieni kevyt välipala koostuu

2tlk rahkaa, valutettuna hyvin
200gr voita, huoneenlämpöistä
1.5 dl kermaa,k uohu
2dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
vaniljatangosta siemenet morttelissa pienennettynä

Rahka+huom! huoneenlämpöinen voi sekoitetaan tasaiseksi. Mä nyt en jaksanut sitten riittävästi odotella ton voin kanssa, joten bamixia vaan käyttöön -ei toiminut.
Kermasta tehdään hyvää vaahtoa
sokeri+keltuaiset vaahdotetaan
etsin niitä siemeniä vaniljatangosta, vaan en löytänyt, joten pistin tangon morttelissa hienoksi, ei toiminut, joten lisäsin vaniljasokeria, vähän auttoi.
No kaikki sitten yhteen ja muottiin, joka on vuorattu kostealla sideharsokankaalla, vai mikä se nyt onkaan ja jääkaappiin valumaan seuraavaan päivään.

No, ei ole mun ykkösherkku, jäin kaipaamaan sitruunaa, että pikkasen raskasta syötävää on. Ohje on Ruokatorstaista. Ensi vuonna uusi yritys.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Loistava makuelämys, suosittelen lämpimästi myös ensi vuonna, lisäksi kaiåpaisin kulitsaleipää sahramilla maustettuna.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...