Tuli kokeiltua, kun löydettiin viimeinkin muotti, jonka kanssa on ollut kyllä lieviä teknisiä vaikeuksia...
Tämä pieni kevyt välipala koostuu
2tlk rahkaa, valutettuna hyvin
200gr voita, huoneenlämpöistä
1.5 dl kermaa,k uohu
2dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
vaniljatangosta siemenet morttelissa pienennettynä
Rahka+huom! huoneenlämpöinen voi sekoitetaan tasaiseksi. Mä nyt en jaksanut sitten riittävästi odotella ton voin kanssa, joten bamixia vaan käyttöön -ei toiminut.
Kermasta tehdään hyvää vaahtoa
sokeri+keltuaiset vaahdotetaan
etsin niitä siemeniä vaniljatangosta, vaan en löytänyt, joten pistin tangon morttelissa hienoksi, ei toiminut, joten lisäsin vaniljasokeria, vähän auttoi.
No kaikki sitten yhteen ja muottiin, joka on vuorattu kostealla sideharsokankaalla, vai mikä se nyt onkaan ja jääkaappiin valumaan seuraavaan päivään.
No, ei ole mun ykkösherkku, jäin kaipaamaan sitruunaa, että pikkasen raskasta syötävää on. Ohje on Ruokatorstaista. Ensi vuonna uusi yritys.
1 kommentti:
Loistava makuelämys, suosittelen lämpimästi myös ensi vuonna, lisäksi kaiåpaisin kulitsaleipää sahramilla maustettuna.
Lähetä kommentti