lauantai 14. toukokuuta 2011

Intialaista, eli kanaa cashewpähkinäkastikkeessa

Uskaltauduin palaamaan garam masalaan, vaikka sain aiemmin kovan tuomion tästä. Tulos oli ihan hyvä, vaikkei kaikilta syömään osallistuneilta ihan suurta suosiota saanutkaan.

Tähän tarvitaan 2 sipulia
tomaattipyrettä pari rkl
50 cashewpähkinää
1.5 tl garam masalaa
valkosipulia, laitoin muutaman
sitruunan mehua, muutama rkl maun mukaan
1 tl chilijauhetta
1/4 tl jauhettua kurkumaa
suolaa 1 tl, mun mielestä ei ihan riittänyt, joten kyllä enemmän laitoin
1 rkl maustamatonta jugurttia
tuoretta korianteria
ohjeen mukaan sultanarusinoita (jätin pois)
broileria kuutioituna n. 500gr
ohjeen mukaan 200gr pieniä herkkusieniä, ostin tietenkin suuria ja viipaloin ne
3dl vettä

Alkuun monitoimikoneeseen sipulit, sitten valkosipuli ja muut mausteet+jugurtti ja tomaattipyre. Tässä vaiheessa on aika mausteista, mutta maku varsin paljon lieventyy, kun mukaan tulee kana.
Tehdään kunnon mössöä siis. Tämä paistin pannulle, johon siis öljyä, jossa mössöä paistellaan, ei ole tarkoitus ruskistaa..
Mukaan kanakuutiot, tuoretta korianteria, sekoita hyvin. tämän jälkeen laitoin sienet myös paistumaan. Sitten vesi ja muhitetaan kymmenisen minuuttia. Maku on syytä tosiaan tarkistaa, ainakin minä jouduin maustetta lisäämään loppuvaiheessa.
Hyvää oli ja riisin kanssa tietenkin syödään.

2 kommenttia:

riina kirjoitti...

Voisko tosta tehdä jotenkin vege version?

se mutsi kirjoitti...

Tottakai -jätä kotkotukset pois...

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...