maanantai 13. kesäkuuta 2011

Espanjalainen munakas iltapalaksi, miksei muulloinkin?

Tämän ohje on otettu samasta kirjasta kuin edellinenkin ohje. Laitoin tämän nyt kategoriaan vege ja kala, vaikka ne vissiin hieman keskenään taistelevat, mutta voihan kalan jättää vaikka pois, jos vegeillä haluaa.

Tämä meni kaikki heti ja oli varsin täyttävä iltapala.

Tähän tulee: perunoita kuorittuna ja ohuiksi viipaloituna, laitoin 6
sipuli pieneksi pilkottuna, laitoin muutaman
valkosipulia, no ainakin 3-4 pieneksi pilkottuna
1/2 vihreä paprika pieneksi pilkottuna
suolaa, mustapippuria
ruohosipulia
6 kanamunaa
kylmäsavulohta
ranskan kermaa

Ensin paistetaan pannulla perunat, sipuli, paprika, valkosipuli, maustetaan.
Sitten kevyesti sekoitetut kananmunat päälle. Jotenkin kai pitäisi hienosti saada se kokonaisena pannulta ja paistettua molemmin puolin. Minä nyt sen pieninä paloina sitten paistan. Eihän se makuun vaikuta, mutta...
No sitten, kun on paistettu, päälle kylmäsavulohipalat ja ranskankermanokareita. Hyvää maidon tai vichyveden kanssa.
Tästä kirjasta on luvassa lisää kokeiluita, lisäksi pääsimme kokeilemaan grillin aatelia, eli Weberin hiiligrilliä. Se on tosiaan juuri niin hyvä, kuin kerrotaan ja tämän lisäksi sormet syyhyävät paistokiveä kokeilemaan. Pizzan valmistaminen grillissä kuulostaa erittäin houkuttelevalta...

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...